BREZPLAČNI ŠTUDIJ


V študijskem letu 2024/2025 bomo poleg prostih vpisnih mest za izredni študij ponovno razpisali tudi 20 prostih mest za redni koncesionirani študij.

Razpis za vpis bo 31.1.2024 javno objavljen na spletnih straneh portala eVŠ. Najdete ga tukaj. Na tem portalu preko elektronske vloge oddate tudi Prijavo za vpis.

Prijavni roki za oddajo Prijave za vpis za študij v študijskem letu 2024/2025 so:

1. prijavni rok: 20.2.2024 - 20.3.2024
2. prijavni rok: 21.8.2024 - 27.8.2024
3. prijavni rok: 25.9.2024 - 26.9.2024 do 10. ure.

Besedilo Razpisa za vpis AREME si lahko ogledate tukaj.

Mnenja študentov


Željko Marjanović, Skupina 8 finančne storitve, d.o.o.

Sem izredni študent na AREMI, Visoki šoli za regionalni management, Rogaška Slatina. Za menoj je uspešno končano drugo leto študija, v katerem sem spoznal veliko novih ljudi in si nabral veliko znanj na področju transportne logistike. Želel bi pohvaliti celotno ekipo predavateljev, ki so skozi celo leto svoja predavanja opravljali zelo strokovno in vedno znali pritegniti našo pozornost in nam predavanja narediti zanimiva. Veselim se že novih študijskih izzivov in druženj.Damjan Repnik, DARS – diplomant AREME

Pred dobrim letom me je v študijske klopi ponovno pritegnil študijski program management transportne logistike, saj je neposredno povezan z delom, ki ga opravljam. Čeprav moram priznati, da sem na začetku študijskega leta imel kar velik cmok v grlu, je ta tekom mesecev popolnoma izginil. Pri organizaciji študija mi je najbolj všeč, da je prilagojen tistim, ki smo med tednom obremenjeni s službenimi zadevami, saj so predavanja skoncentrirana tekom celotnega vikenda in zgoščena na način, da kljub temu ne preživimo vse vikende v predavalnici. Sama vsebina predmetov je aktualna in zanimiva, predavatelji pa poskrbijo, da med predavanji ni nikoli dolgočasno. Po letu dni od vpisa sem prepričan, da je bila moja odločitev za visokošolski študij na Aremi pravilna.Blaž Lorger, Gebrüder Weiss internacionalna špedicija in logistika, d.o.o.

S študijem na Aremi sem zelo zadovoljen. Predavanja in vaje potekajo skladno z dogovorom in urnikom. Na predavanjih pridobimo vse potrebno znanje za nadaljnje delo in izpite. Od predavateljev pridobimo zadostno količino gradiva, ki ga potrebujemo tudi pri praktičnem delu v podjetju.Dimitar Kostoski, diplomant AREME

Študij na AREMI je izpolnil moja pričakovanja, predvsem zato ker je osredotočen na reševanje konkretnih problemov in omogoča pridobitev teoretičnega in praktičnega znanja. Predavatelji so strokovni in prijazni, s praktičnimi primeri pa podajajo znanje in stremijo k boljšemu uspehu študentov. Vsem, ki želite študirati toplo priporočam študij na AREMI – Visoki šoli za regionalni management.

27
MAJ

Razpis za prosto delovno mesto Strokovni sodelavec na projektu (M/Ž/X)

Za potrebe projekta »Pomoč pri integraciji oseb z mednarodno zaščito« razpisujemo prosto delovno mesto Strokovni sodelavec na projektu (M/Ž/X).

11
MAJ

Ekskurzija na Kontejnerski terminal Ljubljana

V okviru predmeta Globalni logistični tokovi je bila 10. maja 2024 organizirana strokovna ekskurzija na Kontejnerski terminal Ljubljana.

01
MAJ

Operacija "Pomoč pri integraciji oseb s priznano mednarodno zaščito"

Arema – Visoka šola za logistiko in management Rogaška Slatina in celjski Zavod ZRI, d. o. o., sta bila izbrana za izvajanje operacije »Pomoč pri integraciji oseb s priznano mednarodno zaščito – sklop 2«, za katero je bil javni razpis objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije št. 9/2024 dne 2. 2. 2024. Partnerja sta oddala skupno vlogo in bosta operacijo izvajala od 1. 5. 2024 do 31. 12. 2025.

26
APR

Utrinek ob izidu novih publikacij v založbi Areme

V mesecu aprilu 2024 so v založbi AREMA izšle kar tri pomembne publikacije:

  • učbenik Infrastruktura v logistiki in urbanizacija prometa
  • mednarodna strokovna monografija Razvoj pogodbenega prava v spremenjenih razmerah v logistiki
  • mednarodna strokovna monografija Osnove gospodarskega prava v gospodarsko spremenjenih razmerah 2019-2022

18
APR

Ponovno izjemen dosežek diplomske naloge

V mesecu aprilu so na AREMI potekali zagovori petih diplomskih nalog, med drugim tudi diplomske naloge našega študenta/diplomanta Jožeta Motoha. Pod mentorstvom viš. pred. mag. Marino Medeota in somentorja iz prakse Marka Gašpareviča, glavnega inšpektorja za področje tehničnih pregledov ter področnega podsekretarja Agencije RS za varnost prometa, je študent Jože Motoh zagovarjal svojo diplomsko nalogo z naslovom Tehnični pregledi motornih vozil in njihove pomanjkljivosti. 

Področja ustvarjanja in delovanja

pedagoški proces
pedagoški proces
znanstvenoraziskovalno delo
znanstvenoraziskovalno delo
projektno delo
projektno delo

Založba Arema

Aremina založba skrbi za izdajo lastnih gradiv, učbenikov in študijske literature za predmete v študijskem programu.

Na ta način omogočamo nemoteno dostopnost do vse predpisane in priporočene študijske literature, po posebno ugodnih cenah za študente in sodelavce AREME.