Dias Academicus in podelitev diplom 2023

V soboto, 14. januarja 2023, smo na slavnostni akademiji podelili diplome 5. generaciji diplomantov Managementa transportne logistike.

Na dogodku v slatinskem Aninem dvoru so zbrane diplomante, študente, goste in spremljevalce, skupaj jih je bilo preko 100, nagovorili predsednik Areme mag. Igor Prah, dekanja Areme dr. Patricija Jankovič, župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ustanovitelj prvega podjetja v Skupini Prah, na temelju katerega je nastala tudi Arema, Leopold Prah, podpredsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in predsednik Sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Peter Pišek in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah Aleš Seidl. V imenu diplomantov je zbrane nagovoril diplomant Gorazd Klančnik.

Po daljšem premoru, ko zaradi covid-19 Arema ni organizirala podelitve diplom v živo, je bil sobotni dogodek izjemno dobrodošel. Obiskalo ga je tudi nekaj nekdanjih diplomantov, ki so z veseljem obujali spomine na leta, preživeta na Aremi - Visoki šoli za logistiko in management.

Vsem diplomantom iskreno čestitamo!


 

  
 

    


 

  
  

 


 
 
 

 

 

 

Strokovna ekskurzija in izobraževanje na terenu (Slovenske Konjice, 9.4.2022)

V soboto 9.4.2022 smo izvedli strokovno ekskurzijo in izobraževanje na terenu v podjetju Transport Fijavž, v Slovenskih Konjicah.

V zelo modernih prostorih uprave podjetja in sodobnem operativnem delovnem okolju smo se seznanili z logistično dejavnostjo, ki temelji na cestnih prevozih blaga v mednarodnem prometu. Predstavnik podjetja g. Marko Rečnik, diplomiran manager transportne logistike, je udeležencem strokovne ekskurzije predstavil dejavnost podjetja in problematiko s katero se srečujejo v procesih proizvodnje cestno prometnih storitev in na področju trženja transportnih storitev. Podrobno nas je informiral s konceptom celovitega obvladovanja stroškov in nakazal, da je cilj njihove organizacije zmanjševanje celotnih stroškov logistike v oskrbovalnih verigah s sodobnimi tehničnimi in tehnološkimi novostmi ter organizacijskimi ukrepi, ki jih pogojuje aktualni čas in aktualne razmere v svetu. Zelo podrobno je predstavil tudi pomen kadrovanja in vlogo človeških virov pri doseganju poslovnih rezultatov, vsesplošnega zadovoljstva zaposlenih in prijetnega delovnega okolja. Seznanili smo se kako »Koronavirus« pomembno vpliva na transportne kapacitete cestnega prometa v Evropi in na povpraševanje po prevozih in tovoru v Evropi.

Seznanili smo se s trenutno največjim izzivom na področju vodenja in upravljanja cestnega prometa doma in v Evropi, to je, da se stalno spreminja povpraševanje po prevozih, in potrebe po raznovrstnem blagu, ki pogojuje določeno oz. specifično vrsto transportnih sredstev.

V podjetju Fijavž transport, se s temi izzivi spopadajo z visokim strokovnim znanjem na področju tehnologije cestnega prometa in sodobnim informacijskim sistemom, podprtim z različnimi softverskimi rešitvami npr. TimoCom borzo vozil in borzo tovora in daljinskim spremljanjem transportov z aplikacijo CVS. Spoznali smo tudi nekatere rešitve za zagotavljanje varnosti prevozov v cestnem tovornem prometu s poudarkom na varovanju tovora med prevozom in vlogo ter pomenom vzdrževanja transportnih sredstev cestnega prometa.

     
 
     

Dias Academicus in podelitev diplom 2019

V petek, 14. junija 2019, je bilo na Aremi ponovno slavnostno, saj smo praznovali tretji rojstni dan, dogodek pa združili s podelitvijo diplom diplomantom in diplomantkam generacije 2019. Študij je uspešno zaključilo 18 naših študentov in študentk, za kar jim iskreno čestitamo!

            

Strokovni obisk v TPV Novo mesto

V petek, 15. 3. 2019, so naši študentje obiskali podjetje TPV Novo mesto, tovarno Velika Loka pri Trebnjem. Skupina TPV s svojimi podjetji na petih lokacijah v Sloveniji in eni v Srbiji deluje na področju razvoja in proizvodnje sklopov karoserij in podvozij, komponent in elementov avtomobilskih sedežev ter tesnil motorjev za potrebe avtomobilskih proizvajalcev in vodilnih sistemskih dobaviteljev. Ob tem razvijajo in ponujajo celovite stroškovno učinkovite rešitve za potrebe upravljanja proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila danes eden izmed ključnih produktov.

 

Dias Academicus in podelitev diplom 2018

V soboto, 16. junija 2018, je Arema praznovala drugi rojstni dan, dogodek pa obeležila s slavnostno podelitvijo diplom prvim 23 diplomiranim managerjem transportne logistike v Evropi. Diplomante je nagovoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

    

Strokovna ekskurzija 2018

Konec maja 2018 so se študentje, profesorji in strokovni sodelavci Areme odpravili na strokovno ekskurzijo v severno Italijo. Na 4-dnevnem potovanju po naši zahodni sosedi so si ogledali starodavno mesto Bergamo, se z ladjico odpeljali na čudovite Boromejske otoke, nakupovali v Milanu in se prepustili romantiki pod Julijinim balkonom v Veroni.


        

Vabljeno predavanje novinarke Tadeje Anžlovar

V mesecu maju smo v okviru predmeta Management kakovosti gostili novinarko RTV Slovenija Tadejo Anžlovar. Za nas je pripravila izredno zanimivo in poučno predavanje o komuniciranju z javnostmi ter delu v in z mediji.

   

Vabljeno predavanje pred. Marjete Kókoš

V okviru predmeta Varnost v logističnih procesih in varstvo pri delu smo gostili pred. Marjeto Kókoš, ki je za nas pripravila predavanje o ergonomiji in stresu na delovnem mestu. Pred. Marjeta Kókoš je častna članica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor ter dobitnica številnih mednarodnih in domačih priznanj za svoje delo na področju zdravstva in izobraževanja.

   

TimoCom

V petek, 1. decembra 2017, smo na Aremi – Visoki šoli za regionalni management v Rogaški Slatini gostili strokovnjaka iz podjetja TimoCom. TimoCom je vodilna platforma za razpise prevozov po vsej Evropi, predavanje pa je bilo organizirano v okviru predmeta Management v transportu.


 


Strokovna ekskurzija 2017

Junija 2017 se je Arema odpravila na strokovno ekskurzijo na Češko, kjer smo si ogledali tovarno vozil Škoda, in Dunaj, kjer smo imeli priložnost od blizu spoznati delo letališča Dunaj in letališkega osebja.

 

Podpis dogovora o sodelovanju med Will Forum Indija in Aremo

Podpis dogovora o sodelovanju med Will Forum Indija in Aremo. Dogovor zagotavlja znanstveno, raziskovalno in strokovno sodelovanje ter izmenjavo študentov in pedagogov.

 

Zaključni dogodek Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v logistiki

Predstavniki Areme – Visoke šole za regionalni management smo se 27. avgusta 2015 udeležili zaključnega dogodka KOC za razvoj kadrov v logistiki, ki je potekal v portoroškem hotelu Bernardin. Prisotni so bili strokovnjaki, ki jih zanima oziroma so dejavni na področju logistike ter so bili pripravljeni izvedeti več o dobrih praksah. 

Na dogodku so bile predstavljene naslednje teme: 

- konkurenčnost slovenske logistike; 

- drzna ambicioznost;

- izzivi oskrbovalnih verig;

- povezovanje logističnih subjektov za večjo konkurenčnost - informacija in razprava o pristaniški skupnosti;

- dobre prakse partnerjev in možnosti za nadaljnje sodelovanje. 

Sodelovali so mag. Ernest Gortan, predsednik uprave Intereuropa, d. d., Andrej Božič, lastnik BB Svetovanje, d. o. o, Igor Žula, predsednik Slovenskega logističnega združenja ter drugi gostje. 

Kompetenčni center za razvoj kadrov v logistiki je nastal v okviru programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov, ki ga izvaja Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije.