Strokovna ekskurzija in izobraževanje

V soboto 9.4.2022 smo izvedli strokovno ekskurzijo in izobraževanje na terenu v podjetju Transport Fijavž, v Slovenskih Konjicah.

V zelo modernih prostorih uprave podjetja in sodobnem operativnem delovnem okolju smo se seznanili z logistično dejavnostjo, ki temelji na cestnih prevozih blaga v mednarodnem prometu. Predstavnik podjetja g. Marko Rečnik, diplomiran manager transportne logistike, je udeležencem strokovne ekskurzije predstavil dejavnost podjetja in problematiko s katero se srečujejo v procesih proizvodnje cestno prometnih storitev in na področju trženja transportnih storitev. Podrobno nas je informiral s konceptom celovitega obvladovanja stroškov in nakazal, da je cilj njihove organizacije zmanjševanje celotnih stroškov logistike v oskrbovalnih verigah s sodobnimi tehničnimi in tehnološkimi novostmi ter organizacijskimi ukrepi, ki jih pogojuje aktualni čas in aktualne razmere v svetu. Zelo podrobno je predstavil tudi pomen kadrovanja in vlogo človeških virov pri doseganju poslovnih rezultatov, vsesplošnega zadovoljstva zaposlenih in prijetnega delovnega okolja. Seznanili smo se kako »Koronavirus« pomembno vpliva na transportne kapacitete cestnega prometa v Evropi in na povpraševanje po prevozih in tovoru v Evropi.

Seznanili smo se s trenutno največjim izzivom na področju vodenja in upravljanja cestnega prometa doma in v Evropi, to je, da se stalno spreminja povpraševanje po prevozih, in potrebe po raznovrstnem blagu, ki pogojuje določeno oz. specifično vrsto transportnih sredstev.

V podjetju Fijavž transport, se s temi izzivi spopadajo z visokim strokovnim znanjem na področju tehnologije cestnega prometa in sodobnim informacijskim sistemom, podprtim z različnimi softverskimi rešitvami npr. TimoCom borzo vozil in borzo tovora in daljinskim spremljanjem transportov z aplikacijo CVS. Spoznali smo tudi nekatere rešitve za zagotavljanje varnosti prevozov v cestnem tovornem prometu s poudarkom na varovanju tovora med prevozom in vlogo ter pomenom vzdrževanja transportnih sredstev cestnega prometa.

Utrinke s strokovne ekskurzije si lahko ogledate v galeriji.